Caine alergand in zapada

ALIMENTAȚIE CRUDĂ BARF

Hrănirea câinilor cu o dietă cu alimente crude câștigă din ce în ce mai mult în popularitate. De ce este acest lucru util pentru câine și în același timp proprietarului? La ce ar trebui să acordați atenție sporită dacă vă decideți să alegeți o dietă cu alimente crude?

„_Câinele meu se va sălbătici, ar putea să facă tot felul de boli de la carnea crudă, oasele îi vor putea străpunge intestinele...” Proprietarii de câini au formulat aceste temeri, atunci când i-am întrebat despre hrănirea cu alimente crude si neprocesate.

Din fericire, tot mai mulți membrii ai societății posesorilor de câini socializați cu hrană uscată încep să realizeze că ceva nu este în regulă. Cel mai izbitor efect al alimentelor artificiale și prefabricate pentru câini este că, aceștia suferă din ce în ce mai des de boli care sunt, asemenea ca și la om, în legătură directă cu dieta și stilul de viață modern. Câinii suferă într-un număr tot mai mare de boli alergice, degenerative sau gută. Tendința spre fast-food al secolului  XXI a devenit dominant și în hrănirea animalelor domestice, lozinca și în acest caz fiind aceeși: viteză, simplitate și aparență ieftină.

La urma urmei este mult mai ușor să hrănim câinele nostru cu alimente prefabricate decât să-l ținem pe o dietă adecvată asamblată conștient și echilibrată. Cel puțin pentru noi oamenii, este mai simplu și mai ușor! Doar că am uiutat despre câini în această poveste! Astfel se încheie aproape perfect domesticirea câinelui. Din fericire, astfel cum oamenii încep să treacă la alimentație naturală și conștientă (le-a sunat alarma) tot așa și în alimentația animalelor de companie au descoperit din nou metoda străveche! A început de-domesticirea rasei umane si a vieții de câine!

De ce sunt bune pentru câini alimentele crude neprocesate? Câinele de fapt este un prădător carnivor, fapt susținut și de dinții, lungimea intestinală, structura și flora bacteriană potrivit pentru acest lucru. Este bine cunoscut faptul că majoritatea produselor alimentare pentru animalele de companie în prezent disponibile în comerț conțin arome artificiale, coloranți, aditivi, conservanți și diverse substanțe chimice, care nu pot fi prelucrate în mod corespunzător de organismal animalelor, și astfel au un impact profund asupra sistemului lor imunitar. În schimb, cu dieta crudă știm exact ce mănâncă câinele și astfel o mulțime de boli și alergii pot fi prevenite.

Desigur este nevoie de ceva ,mai mult timp și atenție cu privire la dieta cu alimente crude, dar aduce rezultate spectaculoase deja pe termen scurt, și nu în ultimul rând câinele se va simți mai bine! În prezent, sunt două tipuri de diete foarte cunoscute bazate pe alimente crude. Una dintre ele este B.A.R.F. (abreviere pentru Biologically Appropriate Raw Food sau Bones And Raw Flesh) un alt model este cel numit Prey B.A.R.F. Dieta B.A.R.F. a pornit din Australia si SUA ca o formă de protest împotriva hranei uscate.

Tot mai mulți proprietari de câini se confruntau cu probleme digestive, boală inflamatorie intestinală, diaree persistentă ale animalului de companie, de cele mai multe ori în mod clar identificabil pe fondul de alergii de la cereale, precum și lipsa mestecatului. Dieta se poate lega de numele Dr. Ian Billinghurst, care a publicat pentru prima dată pe acest subiect în 1993, pe baza cărților scrise în 1930 despre hrana holistică a animalelor mici de către herbalista australiană Bairacli Juliette Levy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *