Carne cruda tocata

CE ESTE BARF?

BARF este prescurtarea din limba engleză a Biologically Appropriate Raw Food care in limba română înseamnă mâncare biologică adecvată crudă.

Cu mulți ani în urmă, australianul Ian Billinghurst medic veterinar, care cu cărțile sale (Dă-i câinelui tău un os și Crește-ți puii de cățel cu oase) a sugerat și reamintit o întreagă filozofie despre o dietă uitată de lumea chinologică.Nici mai mult nici mai putin Dr.Billinghurst amintește iubitorilor de câini că și câinii zilelor noastre sunt la fel ca și strămoșii lor lupi,pe toată durata istoriei lor biologice se hrăneau cu alimente crude naturale și că numai in ultimii 30-40 de ani sunt hrăniți cu mâncăruri procesate. El a fost unul dintre primii care a identificat și a evidențiat relația dintre alimentele produse în mod industrial și o creștere a incidenței cancerului și a bolilor autoimune la câinii moderni.

Citiți un interviu cu Dr.Billinghurst în revista de renume on –line Whole Dog Journal: http://www.whole-dog-journal.com/issues/3_9/features/5114-1.html 

Caine cu carti langa elDieta BARF este asemanătoare alimentației lupilor și câinilor sălbatici Dingo din Australia, astfel încât și câinele trebuie să consume alimente crude așa cum mâncau acum mii de ani strămoșii săi. Cu această dietă câinele consumă carne crudă, legume, fructe, organe comestibile. Toate proaspete, la fel ca în natură, fără adaos de substanțe nocive, conservanți sau diverse alte substanțe chimice care distrug sănătatea câinelui, cauzând cancer, boli de piele sau alte probleme.

Nutriția BARF oferă câinelui numeroase beneficii pentru sănătate și dezvoltare. Deci, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru câinele nostru este sa-l hrănim cu alimentație crudă.

Un comentariu la „CE ESTE BARF?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *