Sfaturi si intrebari

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE ALIMENTAȚIA BARF

Este recomandabil să se dezghețe cantitatea de mâncare de care avem nevoie zilnic. Mențineti mancarea  timp de 1-2 zile in frigider.

Toate rasele de câini pot mânca BARF.

Alimentația BARF este 100% alimentație naturală 0% amidon, 0% gluten, 0% conservanți și fără aditivi.

NU! pentru că hrană uscată care conține acid citric este că un conservant (riscul crește dacă mâncarea uscată devine umedă prin amestecarea cu BARF deoarece BARF are umiditate naturală) și provoacă deficit de enzime pancreatice cum ar fi tripsina, dizolvând fluidele gastrice necesare pentru o digestie completă. Poate să apară dilatarea stomacului sau răsucirea acestuia.

În funcție de vârsta și greutatea corporală a câinelui. Există un tabel de consum alimentar pe care trebuie să-l urmăriți.

DOZAJUL ZILNIC  RECOMANDAT PENTRU DIETA BARF

DE LA 30 zile-3 luni
CÂINI SEDENTARI: 7% din greutatea corporală
CÂINI CU ACTIVITATE MEDIE: 8% din greutatea corporală
CÂINI ACTIVI: 10% din greutatea corporală

DE LA 3 -5 luni
CÂINI SEDENTARI: 5% din greutatea corporală
CÂINI CU ACTIVITATE MEDIE: 6% din greutatea corporală
CÂINI ACTIVI: 7% din greutatea corporală

DE LA 5-7 luni
CÂINI SEDENTARI: 4% din greutatea corporală
CÂINI CU ACTIVITATE MEDIE: 5% din greutatea corporală
CÂINI ACTIVI: 6% din greutatea corporală

DE LA 7-9 luni
CÂINI SEDENTARI: 3% din greutatea corporală
CÂINI CU ACTIVITATE MEDIE: 4% din greutatea corporală
CÂINI ACTIVI: 5% din greutatea corporală

DE LA 9 luni în sus
CÂINI SEDENTARI: 2% din greutatea corporală
CÂINI CU ACTIVITATE MEDIE: 3% din greutatea corporală
CÂINI ACTIVI:

APRECIERI:

PASUL 1:          Alegem vârsta câinelui

PASUL 2:           Alegem activitatea câinelui nostru

PASUL 3:            Înmulțim kilogramele câinelui nostru cu procentul indicat în tabelul de mai sus

EXEMPLU: Un cățel de 10 luni care are o greutate de 25KG, cu o activitate medie are nevoie de 750 de grame de mâncare BARF pe zi (25kg x0,03=0,750kg)

PRIMA DATĂ BARF PENTRU CÂINELE MEU (ce ar trebui să fac?)

Felicitări! Tocmai ați descoperit cea mai bună modalitate de a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea animalului dvs. de companie.

Este important să urmați instrucțiunile de mai jos pentru a asigura o schimbare reușită la regimul alimentar brut. Noi susținem un program de dieta de 6 zile, ziua 7 fiind o zi de post. Dacă nu doriți să fie o zi de post, în această zi câinele poate consuma numai iaurt BARF (FROZEN YOGURT). Acest lucru aduce organismului câinelui o zi de detoxifiere.Caine lup culcat pe podeaTrecerea de la hrana uscată la dieta cu alimentatie cruda BARF să fie radicală și consecventă. Recomandam a se incepe cu o zi de post, apoi se trece imediat la alimente crude și nu mai dăm hrana uscată. Organismul trebuie să treacă la digestia alimentelor crude, trebuie să se regenereze, iar daca se amesteca alimentele crude cu hrana uscata pot aparea efecte negative, intrucat fiecare dintre alimente necesită alt fel de descompunere. Este important ca, pentru prima dată să nu fie hrănit câinele cu prea multă carne crudă; trebuie început cu o cantitate mai mică și în fiecare zi mărită rația de carne. Astfel, se va obișnui repede dar totuși in mod gradat. Dacă observati ca nu ii place, sub nici o formă să nu apelați la hrană uscată; încercați sa-i dați alte feluri de alimente BARF, poate prinde gustul vreunuia. Putin post nu strica, iar dupa un timp foamea il va conduce la acceptarea noii diete.